Datum

Een zeer succesvol webinar werd op 28 juni 2022 georganiseerd naar aanleiding van de lancering van onze nieuwste publicaties “Belgian foreign trade” en “World trade”.

Wij willen in het bijzonder mevrouw Véronique Goossens, Chief Economist bij Belfius, bedanken om ons meer inzicht te geven in de macro-economische vooruitzichten van de bank in deze onzekere tijden.

De economische crisis die het gevolg was van de COVID-19 pandemie had de zwaarste impact op de wereldwijde export en import sinds de financiële crisis van 2008/2009. Terwijl de internationale handel in goederen sindsdien is teruggekeerd naar het niveau van voor de pandemie, is de handel in diensten enigszins gematigd gebleven.

De publicaties "Belgische buitenlandse handel" en "Wereldhandel" geven informatie over de mate waarin de Belgische in- en uitvoer van zowel goederen als diensten zich van de pandemie heeft hersteld. Ze geven een overzicht van de belangrijkste handelspartners van ons land en van de producten en diensten die ons land het meest uitvoert en invoert. Ze geven ook een idee van hoe goed België het heeft gedaan in vergelijking met de andere EU-landen en bij uitbreiding de wereld.

De presentaties kan u hierna consulteren:


U kan de opname van het webinar hierna bekijken:

Remote video URL

 

Consulteer onze Belgian Foreign Trade 2021 publicatie:

cover Belgian Foreign trade studie

 

 

 

 

 

 

 

Consulteer onze World Trade 2021 publicatie:

cover World Trade 201 publicatie