vlag van Angola

Bilaterale fiche Angola
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van België met Angola. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Angola (mei 2023)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Angola, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties.
Document enkel beschikbaar in het Frans.

Statistieken

Studies

Economische studie Angola (september 2013)

Een "ruwe diamant", dat is misschien wel de beste manier om Angola te omschrijven.  Het land heeft   immers een schat aan natuurlijke rijkdommen, die moeten worden ontgonnen op een duurzame wijze.
 
Buiten zijn petroleum- en mijnvoorraden, biedt de specifieke geografische en topografische situatie een florerende primaire sector, zowel op het niveau van de visserij en landbouw als wat betreft de capaciteit van natuurlijke energiebronnen.

Het land heeft de laatste tien jaar een opmerkelijke economische groei vertoond, wat maakt dat het vandaag de derde economie van Afrika is.

Tijdens de economische missie naar Angola zullen voornamelijk drie van de meest dynamische sectoren voor het voetlicht gebracht worden: energie, infrastructuur en constructie en eveneens de diamantsector.

Deze studie werd gerealiseerd naar aanleiding van de prinselijke missies naar Angola en Zuid-Afrika in oktober 2013.

Cover Economische studie Angola (september 2013)

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

Afbeelding met tekst Regulations