vlag van Colombia

Bilaterale fiche Colombia
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van België met Colombia. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Colombia (april 2023)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Colombia, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties. 
Document enkel beschikbaar in het Frans.

Statistieken

  • Bilaterale fiche Colombia

    cover bilaterale fiche
  • Bilaterale nota Colombia (april 2023)

    Cover bilaterale nota

Studies

Economische studie Colombia (september 2014)

Colombia is een van de snelst groeiende economieën van het Latijns-Amerikaanse continent. Dankzij groeicijfers van gemiddeld 4,7% op jaarbasis gedurende de voorbije vier jaar wordt de republiek in een adem genoemd met de CIVETS-landen, een nieuwe generatie van tijgereconomieën.

Deze gunstige situatie is het resultaat van een verbeterde veiligheidsomgeving, in combinatie met de economische politiek van president Santos, herkozen voor een tweede ambtstermijn in juni 2014. Hierbij wordt onder meer ondersteuning geboden aan 5 “locomotieven van groei en jobcreatie”. Deze zijn infrastructuur, huisvesting, mijnen & energie, landbouw, en innovatie, stuk voor stuk sectoren van vitaal economisch belang.

Tegelijkertijd opent Colombia zich steeds meer voor buitenlandse investeerders en wordt er werk gemaakt van een verbreding en verdieping van de internationale relaties. In dit kader kan ook de recentelijk afgesloten vrijhandelsovereenkomst tussen Colombia en de Europese Unie begrepen worden. Dit verdrag opent markten voor zowel Europese als Colombiaanse exporteurs.

Ter gelegenheid van de gezamenlijke handelsmissie naar Colombia en Peru van 18 tot 25 oktober 2014, heeft het Agentschap voor Buitenlandse Handel een “economische studie” gepubliceerd, waarvan het eerste hoofdstuk gewijd is aan de macro-economische situatie van Colombia, terwijl het tweede een analyse omvat van drie dynamische sectoren waarin de handelsmogelijkheden talrijk zijn: de agro-industrie, constructie & infrastructuur en de energiesector. Daarna krijgt u een greep uit recente succesverhalen van Belgische bedrijven in Colombia.

Cover Economische studie Colombia (september 2014)

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

Afbeelding met tekst Regulations