vlag van Australië

Bilaterale fiche Australië
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van België met Australië. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Australië (augustus 2023)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Australië, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Statistieken

 • Bilaterale fiche Australië

  cover bilaterale fiche
 • Bilaterale nota Australië (augustus 2023)

  cover bilaterale nota

Studies

 • Economische studie Australië (oktober 2023)

  De unieke positie van Australië, met een tijdzone dicht bij de Aziatische markten, is een troef voor wie zijn activiteiten in de Indo-Pacific wil ontwikkelen. Het land is niet alleen een regionaal knooppunt, maar biedt ook een concurrerende markt met een bevolking met een hoge koopkracht. Met uitzondering van de gezondheidscrisis heeft de twaalfde economie van de wereld al meer dan dertig jaar een voortdurende groei gekend. De studie wijdt een hoofdstuk aan de sectoren van natuurlijke hulpbronnen en hernieuwbare energie, evenals aan de gezondheidssector in Australië.

  In een complexe geo-economische context probeert Australië zijn partners te diversifiëren en zijn handel met de rest van de wereld veilig te stellen. Als open en welvarende economie is Australië sterk verweven met wereldwijde waardeketens. Sinds de eeuwwisseling heeft het land een proactief handelsbeleid gevoerd en talrijke vrijhandelsovereenkomsten gesloten met belangrijke markten in de Indo-Pacific. Het verwachte vrijhandelsakkoord tussen Brussel en Canberra zal de mogelijkheden die Australië biedt aan Belgische bedrijven versterken.

  De studie werd uitgevoerd door het Agentschap voor Buitenlandse Handel, dat samen met zijn partners de FOD Buitenlandse Zaken, Flanders Investment & Trade, hub.brussels en AWEX een gezamenlijke economische missie naar Australië organiseert van 19 tot 28 oktober 2023, onder het Voorzitterschap van H.K.H. Prinses Astrid, Vertegenwoordigster van Zijne Majesteit de Koning.

  Cover Economische studie Australië (oktober 2023)
 • Bekijk ook het interview van H.E. Caroline Millar, Ambassador of the Commonwealth of Australia to the Kingdom of Belgium, naar aanleiding van de Prinselijke missie naar Australië in oktober 2023:

  Remote video URL

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

foto met tekst regulations