Datum

Op uitnodiging van de President van de Bondsrepubliek Duitsland, Z.E. Frank-Walter Steinmeier, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 december 2023 een Staatsbezoek aan Duitsland.

Ze worden vergezeld door de Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, Hadja Lahbib, de Minister-president van het Brussels Gewest, Rudi Vervoort, de Minister-president van de Federatie Wallonië-Brussel, Pierre-Yves Jeholet, de Minister-president van de Duitstalige Gemeenschap, Oliver Paasch, Vlaams Viceminister-president Hilde Crevits, en Waals Viceminister-president, Philippe Henry.

Het Staatsbezoek zal zowel Berlijn als Dresden, in de deelstaat Saksen, aandoen. Het biedt de kans om de bilaterale relaties te verdiepen rond de thema’s van groene energietransitie, Europese strategische autonomie, nieuwe technologieën en micro-elektronica, regionale ontwikkeling, ruimtevaart, maatschappelijke integratie en culturele samenwerking.

U vindt meer informatie over dit Staatsbezoek op de website: https://belgianstatevisit.be/ of app: https://apps.apple.com/app/id1617985174 - https://play.google.com/store/apps/details?id=be.bsv.app 

#BELDEU2023

official picture State Visit Germany 2023