Datum

Naar aanleiding van de biofarmastrategie die de Belgische regering in 2021 lanceerde, heeft de Boston Consulting Group (BCG) op 25 oktober 2023 een tussentijdse evaluatie gepubliceerd in aanwezigheid van Eerste Minister Alexander De Croo, Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke en Thomas Dermine, Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid, en de partners betrokken in de uitvoering van de biofarmastrategie over de laatste 2 jaar.

De Belgische regering, de academische wereld en de gezondheids- en biotechindustrie hebben een gezamenlijk charter ondertekend op initiatief van Eerste Minister Alexander De Croo, met als doel de positie van België op het gebied van Onderzoek & Ontwikkeling en productie in de biofarmaceutische sector verder te versterken. Ook de Voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, was aanwezig.

Vandaag staat ons land op de derde plaats wat de export van biofarmaceutische producten betreft, met een totale waarde van 56 miljard euro. In 2021 zal de sector rechtstreeks werk bieden aan meer dan 40 000 mensen en onrechtstreeks aan nog veel meer.

Consulteer de lancering van het R&D Biopharma Platform: Belgium, 'Health & Biotech valley' of the future: https://www.premier.be/nl/volg-live-lancering-rd-biopharma-platform.

Om meer internationale investeringen aan te trekken in farma en biotech werd ook een nieuwe website gelanceerd “Health & Biotech Valley”: http://www.healthbiotechvalley.be/

Health & Biotech valley logo

Lees ook meer hieromtrent op de websites van onderstaande sectorfederaties:


BRONNEN: websites: van Eerste Minister Alexander De Croo, van de sectorfederaties pharma.be & bio.be/essenscia.