Thailand

Bilaterale fiche Thailand
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van België met Thailand. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Thailand (mei 2021)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Thailand, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties. 
Document enkel beschikbaar in het Frans.

Statistieken

  • Bilaterale fiche Thailand

    cover
  • Bilaterale nota Thailand (mei 2021)

    cover

Studies

Economische studie Thailand (januari 2013)

Thailand staat niet alleen voor toerisme, diplomatieke onrust of klimaatproblemen; het is ook een opkomende economie. De Thaise veerkracht was van cruciaal belang om vooruitgang te boeken en een bevoorrechte positie te verwerven op het internationale toneel.

Thailand heeft natuurlijke rijkdommen in overvloed en kan beschikken over een goed ontwikkeld industrieel apparaat. Er wordt nog vaak gebruik gemaakt van de traditionele technieken, maar de modernisering die aan de gang is, biedt de Belgische uitvoerders heel wat mogelijkheden.

Tijdens de missie naar Thailand, die plaatsvindt van 16 tot 22 maart 2013 en wordt voorgezeten door Z.K.H. Prins Filip, zullen vijf veelbelovende sectoren aan bod komen, met name de voedingsmiddelenindustrie, de gezondheidszorg,  de hernieuwbare energiebronnen, de infrastructuur en logistiek en, tot slot, de ICT.

Deze studie werd gerealiseerd naar aanleiding van de prinselijke missie naar Thailand in maart 2013.

Cover

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

Legal Helpdesk - regulations