vlag van Saoedi-Arabië

Bilaterale fiche Saoedi-Arabië
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van België met Saoedi-Arabië. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Saoedi-Arabië (mei 2022)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Saoedi-Arabië, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties.
Document enkel beschikbaar in het Frans.

Statistieken

  • Bilaterale fiche Saoedi-Arabië

    cover bilaterale fiche
  • Bilaterale nota Saoedi-Arabië (mei 2022)

    cover bilaterale nota

Studies

Economische studie Saoedi-Arabië (januari 2014)

Saoedi-Arabië, de grootste economie van het Midden-Oosten, tekent, met een jaarlijkse gemiddelde  groei van 4,9 % voor de periode 2014-2017, solide groeivooruitzichten op, voortgestuwd door de, zowel private als publieke, consumptie en investeringen. 

Dankzij de stijgende olie-inkomsten kon het land in 2013 de grootste begroting uit zijn geschiedenis goedkeuren. Die begroting loopt op tot 221 miljard EUR en voorziet in uitgaven die 19 % hoger liggen dan in 2012.

De oliepijpleidingen en de raffinaderijen niet in acht genomen, vormt de diversifiëring van de economische activiteiten van het land een van de prioriteiten voor de regering. De farmaceutische sector, de bouwsector, de hernieuwbare energiesector en de onderwijssector gaan er gestaag op vooruit en bezitten een aantrekkelijk potentieel voor buitenlandse investeerders.

Ter gelegenheid van de gezamenlijke handelsmissie naar Saoedi-Arabië (van 14 tot 21 maart 2014), heeft het Agentschap voor Buitenlandse Handel een economische studie gepubliceerd. Het eerste hoofdstuk is gewijd aan de macro-economische situatie van het koninkrijk, terwijl het tweede een analyse omvat van drie dynamische sectoren waarin de handelsmogelijkheden talrijk zijn: infrastructuur & logistiek, energie en gezondheidszorg. Daarna krijgt u een greep uit recente succesverhalen van Belgische bedrijven in Saoedi-Arabië.

Cover Economische studie Saoedi-Arabië (januari 2014)

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

foto met tekst Regulations