vlag van Qatar

Bilaterale fiche Qatar
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van België met Qatar. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Qatar (november 2022)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Qatar, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties.

Statistieken

  • Bilaterale fiche Qatar

    cover bilaterale fiche
  • Bilaterale nota Qatar (november 2022)

    cover bilaterale nota

Studies

Economische studie Qatar (februari 2015)

Als gastheer van de Wereldbeker voetbal 2020 heeft het emiraat Qatar een kolossaal project op poten gezet voor de modernisering van zijn sport-, hotel- en transportinfrastructuur, grotendeels gefinancierd door de inkomsten uit de koolwaterstoffen.

Naast de olie- en gasleidingen die voor de huidige welvaart hebben gezorgd biedt het land nog een enorm potentieel aan diversificatiemogelijkheden, waarvoor investeringen in opleiding, research en development nodig zijn.

Qatar wil immers overschakelen van een economie die steunt op petroleum en gas naar een economie waarin kennis en knowhow centraal staan. Om deze ambitieuze uitdaging te verwezenlijken zal Qatar zich zonder twijfel moeten laten bijstaan door competente partners.

Ter gelegenheid van de gezamenlijke handelsmissie naar Qatar van 21 tot 27 maart 2015, heeft het Agentschap voor Buitenlandse Handel een economische studie gepubliceerd, waarvan het eerste hoofdstuk gewijd is aan de macro-economische situatie van Qatar, terwijl het tweede een analyse omvat van vier dynamische sectoren die heel wat handelsmogelijkheden bieden: gas en petroleum, constructie, cleantech en gezondheidszorg. Daarna krijgt u een greep uit recente succesverhalen van Belgische bedrijven in Qatar.

Cover Economische studie Qatar (februari 2015)

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

foto met tekst regulations