Vlag van Peru

Bilaterale fiche Peru
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van België met Peru. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Peru (januari 2023)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Peru, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties.
Document enkel beschikbaar in het Frans.

Statistieken

Studies

Economische studie Peru (september 2014)

Dankzij zijn vruchtbare bodem beschikt Peru over heel wat troeven om investeerders aan te trekken. De aanzienlijke groei sinds 2000 heeft het land de flatterende bijnaam “Tijger van de Andes” opgeleverd. De macro-economische indicatoren zijn bovendien uitstekend, waaronder een onder controle gehouden inflatie, een benijdenswaardige overheidsschuld en comfortabele deviezenreserves.   

De verschillende vrijhandelsakkoorden vormen het bewijs van de internationale opening van het land en trekken buitenlandse investeerders aan. De procedurele vereenvoudiging en de verlaging van tarifaire belemmeringen geven een boost aan de handelsrelaties en vergemakkelijken de markttoegang voor bedrijven, meer bepaald dankzij de ondertekening van het bilaterale verdrag met de Europese Unie in de lente van 2013.

Peru stijgt jaar na jaar in de verschillende ranglijsten die de aantrekkelijkheid en de competitiviteit van landen beoordelen. Peru wordt eveneens als tweede beste Zuid-Amerikaanse natie gequoteerd door de kredietbeoordelaars.  

Ter gelegenheid van de gezamenlijke handelsmissie naar Colombia en Peru van 18 tot 25 oktober 2014, heeft het Agentschap voor Buitenlandse Handel een “economische studie” gepubliceerd, waarvan het eerste hoofdstuk gewijd is aan de macro-economische situatie van Peru, terwijl het tweede een analyse omvat van vier dynamische sectoren waarin de handelsmogelijkheden talrijk zijn: mijnen, energie, infrastructuur en agro-industrie. Daarna krijgt u een greep uit recente succesverhalen van Belgische bedrijven in Peru.

Cover Economische studie Peru (september 2014)

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

Afbeelding met tekst Regulations