De economische studies hebben als doel de lezer een macro-economisch overzicht te geven. Ze zetten ook de sleutelsectoren op een rij die belangrijke kansen bieden voor onze Belgische exportbedrijven.
  • Economische studie Maleisië (oktober 2014)

    Als derde grootste macht binnen de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) genereert Maleisië 13% van de rijkdom van de regio. In 2014 wordt de groei geschat op 5,7%.

    “Vision 2020” streeft ernaar om het BBP per hoofd van de bevolking te laten stijgen en Maleisië te laten overgaan van een “middeninkomensland” naar een “hoge-inkomensland”. Verschillende programma’s moeten het land naar de verwezenlijking van deze ambitieuze uitdaging loodsen.

    Het ontbreekt Maleisië niet aan troeven om exporteurs aan te trekken. De liberalisatie van haar economie stimuleert de handelsrelaties, trekt meer buitenlands kapitaal aan en draagt bij tot de stijging van het land in de internationale klassementen met betrekking tot de concurrentiekracht.

    Ter gelegenheid van de gezamenlijke handelsmissie van 22 tot 28 november 2014, heeft het Agentschap voor Buitenlandse Handel een “economische studie” gepubliceerd, waarvan het eerste hoofdstuk gewijd is aan de macro-economische situatie van Maleisië, terwijl het tweede een analyse omvat van vier dynamische sectoren waarin de handelsmogelijkheden talrijk zijn: islamitische financiën, cleantech, constructie en gezondheidszorg. Daarna krijgt u een greep uit recente succesverhalen van Belgische bedrijven in Maleisië.

    Deze studie werd gerealiseerd naar aanleiding van de prinselijke missie naar Maleisië en Singapore in november 2014.